Blog üzemeltetés: egy jó hobbi

Elmondhatjuk, hogy elég kevés embernek van olyan hobbija amelyik még pénzt is hoz a konyhára. A blog irás sokak számára minősül szabadidős tevékenységnek, ám ezek a blogok közül nem mindegyik rendelkezik akkora látogatottsággal, hogy komolyan vehető összeget hozzon.

Most nem azt akarom leírni, hogy miből fogsz meggazdagodni, csak egy tippet akarok adni azoknak akik szeretnek cikkeket írni, másokat tanítani vagy szórakoztatni, és szeretnének ebből egy kis pénzt is keresni.

Ha rákeres az “internetes pénzkeresés” kifejezésre, biztos sok olyan oldalt talál amelyek azt hirdetik, hogy miként gazdagodhat meg napi pár órai munkából, hogyan kapjon “ingyen pénzt” vagy hogyan nyerje el az anyagi függetlenséget.
Ez mind szép, és jól hangzik, ám aki elhiszi ezt, az gyakran abba a csapdába esik, hogy kevés munkáért óriási haszont szeretne nyerni, de végül semmit sem kap. Elkeseredik és azt mondja, hogy nem is lehet pénzt keresni online.

Nos, elsőnek valamit meg kell értsünk: Ingyen pénz nem létezik, ha csak nem a lottón nyerjük azt. Pénzt lehet keresni online, de nem könnyeben mint máshol. Sőt, nagyon sok időt és energiát igényel még megtanulja hogyan, azután pedig rengeteg munka kell ahhoz hogy létrehozhasson egy olyan vállalkozást amelyik tényleg pénzt is hoz a konyhára. Ha ezt elfogadja, belevághat az internetes businessbe. Ha nem, akkor is, de több mint valószínű hogy nem fog sokat keresni, és csak az idejét vesztegeti.