Már a tárhelyek is zöldek?

Napjaink egyik új tárhely szolgáltató tipusa az úgynevezett “Green webhosting” . Ez azt jelenti hogy “zöld tárhely” vagyis a szerverek által elfogyasztott villamos energia környezet kimélő módon jött létre, vagyis nap és szél erőművek segitségével. Ezeknek a szolgáltatóknak van saját erőművük, amelyek napelemekből, szélerőművekből és szünetmentesitő elemekből állnak.

A szervereknek magas az energia igényük, és mivel napjainkban rengeteg van belőlük világszerte, érdemes volt bevezetni.
A weboldaltárhely magazin igy fogalmaz:

“Az idő múlásával az internet világszerte egyre jobban elterjedt, így egyre több szerverre lett szükség. A szervereknek és más hálózati eszközöknek pedig általában magas az energia igényük. Ennek köszönhetően megnőtt a villamos energia előállítása során kibocsájtott szén-dioxid mennyiség is.
Hogy ezt ellensúlyozzuk, létrejött egy új internetes szolgáltatás, az úgynevezett zöld web hosting, amely szervereit zöld úton megtermelt energiával üzemelteti.”

A Zöld marketing úgy néz ki, egyre hatásosabb lesz, mivel egyre több embernek jut eszébe aggódni a természet miatt. Hogy a zöld tárhely szolgáltatók is emiatt aggódnak, vagy csak kihasználnak egy lehetséges marketing erőforrást, az már más kérdés.